среда, 8. мај 2013.

Равногорска заблуда

"Не признајем капитулацију,та реч не постоји у србском речнику." Д.Д.Михаиловић

Ове речи је изговорио пуковник Драгољуб Михаиловић непосредно пре избијања устанка.Није ми намера да вређам,омаловажам или пљујем по целом покрету,идеји и уопштено по људима који себе називају "Равногорским четницима",јер знам да има њих часних и честитих људи,сврха овог текста биће да се разбије  заблуда да је Равна гора симбол 3.срб.устанка.

Сваки народ на свету жели слободу. Поготово наш народ који је вековима пркосио много јачим и већим силама па је због тога често и испаштао. Славна дела наших предака су ушла у историјске списе целог света. Али да неко ко говори да се бори за слободу а гази преко лешева свог народа,да ли је то заиста борба за слободу? Многи су ми говорили како је Србија пркосила Турској(1389) или Аустроугарској(1914,1915),па пркосила је јер није била окупирана, Да,Турци су убијали устанике и обичан народ,али да ли су нам Турци пружали шансу  да нешто створимо од своје Отаџбине? Нису,њихов је циљ био да се сатре Хришћанство како пише у њиховом Курану.Али да не причам о Турцима,него да се вратим на тему,дакле,"чича" Дража рече да диже устанак,народ прихватио и кренуле су герилске борбе. До избијања равногорско-партизанског устанка у окупираној Србији је било мирно у то време се назирало оснивање СДС-а(Србске Државне Страже) и СДК(Србски Добровољачки Корпус) као јединице тадашње Србије,СДС је био под директном командом Милана Недића а СДК под командом Косте Мушицког,с'тиме што је посебно место у СДК имао Димитрије Љотић,чланови његовог Збора су били и чланови  СДК,те је тако он био Високи официр за морал. Немци су,после првих равногорско-партизанских напада,објавили,наводно по Хитлеровом наређењу,да се за једног убијеног Немца да се убије 100 а за рањеног 50 Срба. Али,да ли су Равногорци престали са својим акцијама,наравно да нису. У околини Крагујевца су заједно са партизанима побили неколико Немаца и тиме навукли гнев немачке команде која је стрељала ђаке у Шумарицама у Крагујевцу,наиме,по комунистичким изворима,у тој акцији су учествовали и 5.Добровљачки пут СДК. Њихова суманута "борба за слободу" је била уствари копање гроба нашем народу! Док су четници преко Дрине,у Босни,Херцеговини и Србској Крајини,сарађивали са Немцима и Италијанима како би спасли народ(што им је делимично и успело) четници у Србији су радили све на штету свог народа. Међутим,када је Дража видео шта проузрокује његове саботаже престао је са нападима.


Ово је неки кратки историјски приказ Равногорског Покрета. Сада идемо у модерније време. Са доласком комунистичког режима у Србији су забрањени сви,такозвани,колаборационистички покрети,много је Збораша и Равногораца отишло у иностранство,али,уместо да се сложе,они су и тамо наставили свој рат. Када су дошле '90-е године,Равна Гора се опет пробудила,стварају се први Равногорски покрети у Отаџбини после 50 година црвене страховлад,организују се четнички одреди за рат у Крајини и у Босни,одлазе људи на ратиштима. Док један део Равногораца ратује за Србство,други одлази на Равну гору и тамо "ратује",Равна гора је постала светилиште док је Дража постао бог. Сви који не мисле као они,за њих су фашисти или комунисти. По ФБ-у их има највише,свађе,препирке,претње,све је то део равногорског фолкора. Када им кажеш да си Љотићевац,обично почну да те вређају и псују. Сви би они да кољу и масакрирају,а заборављају да су усташе клале србску децу. Има око хиљаду нерегистрованих и још толико који за себе кажу да су регистровани,све војводе,капетани,пуковници и тако даље. Сви су они ратници и хероји,али не могу они ићи у рат,јер,опрости Боже,имају неке недостатке. Имамо прилике да сваке године 8.маја видимо гомилу алкохоличара,дивљака и оргијаша. Голе курве играју по столовима и улазе у цркву,пијани и полупијани "хероји" просути  по Равној гори,прави хероји за Краља и Отаџбину.
Дебеле војводе у служби Краљу и Отаџбини

Једна мала као слика,заљуби се у четника...
"Прави" Србски херој
Ми,као Национални Социјалисти,не можемо прихвати ове такозване хероје јер они брукају изглед нашег народа. Иако би било пожељно да се измиримо и пружимо један другом руку,то помирење је немогуће,јер ниједан од њих неће да се мири са "сарадником окупатора","швабом" и "фашистом". 

Нема коментара:

Постави коментар