петак, 3. мај 2013.

Велики петак: Највећи жидовски злочин

"Распни Га,распни Га!" Одјекивало  Јерусалимом,насред Пилатове палате је стајао један Човек. Крвав,понижен,али је ћутао. Тај Човек је био Исус Христос,син Бога живога.

Викали су тако жидови,а Пилат,његова стража и други Римљани су стајали и гледали у Исуса,који нит је шта проговарао нит је шта говорио. По римском закону Исус је био невин,јер за Римљане који су били пагани,Исус је био само шарлатан. Али,по једном прекршају могао је бити распет. 
"Зашто да убијем овог Човека",упита Пилат,"не налазим никакву кривицу!"
"Хули против Цезара!",узвикнуше фарисеји,"Прогласио је себе Богом и царом Израиља!"
"Ако је он ваш Цар",опет рече Пилат,"онда нека му се суди по жидовском,а не по римском закону","Ми другог цара осим римског немамо!" У овој последњој реченици видимо какви су уствари жидови. Погани и дволични,пре 5 дана су викали "Осана,осана,благословен онај који долази у име Господње",одрекли се свог Бога.

А,да ли је Пилат могао да спаси Исуса? Наравно да је могао,то му је,по предању,и његова жена рекла. Рекао бих да је Пилат поверовао у то да је Исус Божији син,али нешто је преовладало у њему да осуди Христа. А то је била жеља за власт,Пилат је знао да ако пусти Исуса на слободу да ће се народ побунити а он би тако изгубио власт. Христос је предат на мучење,шибан,понижаван и на крају му обукоше црвени огртач и ставише му трнову круну на главу.Такав је Исус изашао пред народ,али овај није био задовољан,па је још викао "Распни Га,распни Га!" Пилат је опет покушао да спаси Христа,понудио је Вараву за Христа. Али,народ је викао да се Христос разапне. Пилат,не могавши ништа да уради,узе лавор воде,опра руке и рече:"Моје су руке чисте од крви овог Праведника,ви радите како вам воља."

 Даљу причу знамо,да прескочим. Елем,на Крсту,Христос је сам патио,пут до Голготе(лобања) је био мучан,бичеван је и изругиван,у 9 часова на Голготи су била постављена три крста. Исусу је био на средњем,ту видимо сву злобу,жидови му се ругају,исмевају,никог није брига за Њега усамљеног,Он је патио,напуштен од свих,са Њим су била 2 разбојника,један му се наруга:"Ако си Син Божији,сиђи с Крста!" Други га укори:"Зар се ни сад не бојиш Бога? Овај Човек није ништа учинио,ми смо заслужили ову казну",па замоли,"Сети ме се Господе,када будеш у Царству Твоме",Исус му обећа:"Заиста ти кажем,данас ћеш бити са мном у Рају",и кад дође 3 час Христовог страдања(15 часова поподне по нашем времену) Христос узвикне: "БОЖЕ МОЈ, БОЖЕ МОЈ,ЗАШТО СИ МЕ НАПУСТИО?" И узвикне:"СВРШЕНО ЈЕ!" И умре. Тада се затресе земља,гробови се отворише,а камење попуца и обистинише се Христове речи да ће и камење сведочити Живога Бога. 

А жидови се,многи,нису покајали и дан данас вређају Христа,сматрају да је курвин син(опрости ми Боже),а обистиниће се и оне речи из Откривење:"И видеће га они који га разапеше и проплакаће свако око земаљско",дођи Господе,подигни мач Правде Твоје.

Нема коментара:

Постави коментар